Elif Kalan

Elif Kalan, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde 2005 yılında lisansını tamamlamıştır. 2007-2009 yılları arasında Sabancı Üniversites’inde Uyuşmazlık Analizi ve Çözümü Master Programı’nda okumuştur. Ardından London School of Economics’te Siyaset Sosyolojisi alanında Jean Monnet bursiyeri olarak ikinci yüksek lisansını tamamlamıştır.

2005 yılından bu yana farklı sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve Birleşmiş Milletler kurumları ile çalışmaktadır. Bugüne kadar çalıştığı ve danışmanlık sağladığı kurumlar; Habitat Derneği, UNDP, UNICEF, UNIDO, UNWOMEN, GIZ, Sabancı Ünivesitesi, Bilgi Üniverstesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Coventry Üniversitesi şeklindedir. Türkiye’nin farklı kentlerinde, farklı gruplara barış eğitimi, çatışma analizi ve çözümü, müzakere ve arabuluculuk, çocuk hakları, gençlik katılımı, gençlik kalkınması ve gönüllülük konularında Türkçe ve İngilizce olarak eğitimler vermektedir. Eğitim içeriklerinin geliştirilmesi ve özel gruplara yönelik eğitim çalışmaları yapmaktadır. Yetişkinlere yönelik “Barış Eğitimi” (http://unoy.org/wp-content/uploads/Mainstreaming-Peace-Education.pdf) kılavuzunun yazarları arasındadır. Avrupa Komisyonu’nun çeşitli projelerine gözlemci olarak katkı sağlamaktadır.

Kalan, Conflictus Uyuşmazlık Çözümü Eğitimi ve Danışmanlığın kurucuları arasındadır, ve birçok grup ile eğitimler ve atölyeler gerçekleştirmektedir. Kalan aynı zamanda Akdeniz Kadın Arabulucular Türkiye Anteni’nde kurucuları arasındadır.