Dilara Gök

Dilara Gök, Conflictus Uyuşmazlık Çözümü Eğitim ve Danışmanlık’ın kurucu ortaklarından biridir. 2008 yılı itibariyle başlayan sivil toplum çalışmaları kapsamında, Türkiye’nin birçok kentinden uygulanan kamu, özel sektör ve sivil toplum ortaklığında sürdürülen birçok projenin yönetiminde aktif olarak yer almıştır. Bununla birlikte, 2012 yılından bu yana ayrımcılıkla mücadele, uyuşmazlık çözümü ve analizi, arabuluculuk ve barış inşası alanında çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda, birçok ulusal ve uluslararası kuruluş ile iş birliği içerisinde eğitim içerikleri geliştirmekte ve Türkiye’nin farklı kentlerinde, farklı sosyal ihtiyaca sahip gruplarla uygulamalar yapmaktadır. Suriye krizinin ardından, sosyal uyum çalışmalarının içerisinde yer almakta ve uyuşmazlık çözümü perspektifinden geliştirdiği içerikler ile eğitim uygulamaları yapmaktadır. 

Bu kapsamda, ABD Büyükelçiliği desteği ile 2016-2017 yılları arasında İstanbul’da, Türkiyeli ve Suriyeli gençlere yönelik uygulanan “Genç Arabulucular” Programı, Dilara Gök’ün koordinatörlüğünü üstlendiği çalışmalardan bir tanesidir. 

Dilara Gök lisans eğitimini, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlamış olup; yüksek lisans eğitimine İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku bölümünde devam etmektedir. Gök, 2019 yılında, Akdeniz Kadın Arabulucular Ağı’nın Anteni olarak kurulan Türkiye Kadın Arabulucular Ağı’nın kurucu üyelerindendir. Bununla birlikte, 2016 yılından beri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde Uzlaştırmacı olarak çalışmaktadır.