Sevna Somuncuoğlu’na Yılın Barış İnşacısı Ödülü

Akdeniz Kadın Arabulucular Ağı Türkiye Grubu’ndan Sevna Somuncuoğlu barış çalışmalarından dolayı HasNa’nın yılın barış inşacısı ödülünü aldı.

2015 yılından bu yana Demir Leblebi Kadın Derneği’nde, kadınların barışı, barış kültürü, barış inşası, çatışma çözümü ve şiddetsizlik üzerine çalışan Sevna Somuncuoğlu, çalışmalarıyla ödüle layık bulundu.

1998 yılında Washington DC’de kar amacı gütmeyen sivil toplum örgütü olarak kurulan HasNa Inc., 20 yılı aşkın bir süredir topluluklarını ve birbirleriyle ilişkilerini geliştiren projelerde işbirliği yapmak için farklı etnik ve kültürel geçmişe sahip grupları bir araya getiriyor.

Etnik, dini, ırksal, toplumsal cinsiyet nedeniyle bölünmüş topluluklar arasında anlayışı kolaylaştırmak ve pozitif barışın önündeki engelleri azaltma misyonuyla çalışmalar yürüten HasNa, 2016’dan beri, 21 Eylül’deki her Uluslararası Barış Günü’nü, o yılın barış inşacılarını ödüllendirerek kutluyor. Pozitif barışın önündeki engelleri kaldırma konusunda yaptıkları çalışmalar göz önüne alınarak verilen yılın barış inşacısı ödülü alan kişiler HasNa’nın yaptığı çalışmalara da danışmanlık vererek ekibin bir parçası oluyorlar.