Aşiyan Süleymanoğlu

2006 yılından beri İstanbul Baro üyesi olan Süleymanoğlu, hukuk eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde almıştır. Türkiye’deki ilk arabuluculardan biri olan Süleymanoğlu, Ticari Arabuluculuk İstanbul Model Projesi ve  Türkiye’de Adalete Erişimi Alternatif Uyuşmazlık Mekanizmalarıyla Güçlendirmek I-II projesinin direktörlüğünü üstlenmiştir. 

2018 itibariyle 300’ün üzerinde arabuluculuk görüşmesine katılmıştır. 2006 yılında uluslararası sertifikalı arabulucu olmadan önce avukat olarak çalışan Süleymanoğlu’nun alternatif uyuşmazlık alanı odaklı uluslararası projelerde 11 yıldan fazla deneyimi bulunmaktadır. 2013 yılında, JAMS Vakfı Weinstein Uluslararası bursu için dünya çapında seçilen 12 üyeden biri olan Süleymanoğlu alternatif uyuşmazlık alanında, San Francisco, Washington D.C. ve New York’ta bulunan uzman arabulucuların uygulamalarını gözlemlemiş ve arabulucularla beraber çalışmıştır. Yine aynı yıl Roma’da Loyola Chicago Üniversitesi’nde Kalkınma için Hukukun Üstünlüğü yüksek lisans programını burslu olarak tamamlamış olup; tez çalışmasını Kapalıçarşı’da arabuluculuk uygulamalarının tarihi üzerine yapmıştır.  2017 yılında proje tasarım, yönetim, danışmanlık firması olan Akina Consulting’i kuran Süleymanoğlu; uluslararası kariyerine Dünya Bankası projesiyle başlamış; Avrupa Birliği programlarında çalışmış ve 2009 yılında Amerikan Barolar Birliği Hukukun Üstünlüğü İnsiyatifi (ABA-ROLI) Ortadoğu Bölgesi’ne program yöneticisi olarak katılmıştır. 

2011 yılından beri Uluslararası Aile Arabulucuları Avrupa Ağı üyesi olan Süleymanoğlu’nun 7 farklı ülkede 1000 saatin üzerinde uluslararası arabuluculuk eğitim deneyimi bulunmakta olup, uluslararası ticari davalarda ve uluslararası çocuk kaçırma vakalarında arabuluculuk yapmaktadır. 2014 yılından bu yana çatışma çözümü, müzakere ve arabuluculuk eğitimleri vermektedir.